Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Tee itse huurrelasia ja vanhan olkipukin tuunaus


Olen usein jouluksi tehnyt huurrelasia suolasta:Merisuolaa laitetaan kipon pohjalle ja sinne vettä niin, että suola peittyy juuri ja juuri. Viedään kippo lämpimään tai laitetaan vaikka tuikku palamaan, niin suola alkaa kasvamaan reunoja ylös.
Kokeilin myös tähän isoon maljaani suolakasvatusta, vaikka oletinkin, että kulhoni on liian iso ja leveä ja niinhän siinä kävi, että en saanut suolaa nousemaan ihan ylös asti. Piti ottaa siis kikkakakkonen käyttöön.


Leikkasin poron kuvat tarrasta ja kiinnitin sisäpuolelle kulhoa.



Töpöttelin sienellä rasvatonta piimää kulhon sisäpinnalle useita kerroksia. Hiustenkuivaaja on hyvä apuväline, niin piimä kuivuu nopeaa.
Piimästä ovat useat tehneet ikkunoihin hienoja maalauksia. Piimähän ei tuoksu sitten, kun se kuivaa.



Sitten vain tarrat irti ja huurrelasi on valmis. Tokihan tähän voisi käyttää jotain värillistäkin tarraa ja jättää ne lasiin. Minä halusin kuitenkin, että porot loistavat läpi.





Tästä tulikin ihan kiva tuikkukippo. Kun haluaa huurrelasin pois, niin kulholle pesu ja se on taas entisensä uuteen käyttöön.


Minulla on ollut jo vuosia tämä olkipukki, mutta jotenkin se kaipasi hieman päivitystä tälle vuosituhannelle.
 Niinpä otin spraymaalin käyttöön ja suhautin pukin valkoiseksi. Vielä mietin, pitäisikö silkkinauhatkin vaihtaa joksikin toiseksi väriksi.

 
 Minähän tein aiemman valohimmelini tästä samaisesta akryyliputkesta, mihin pääset tästä  http://arjaliisas.blogspot.fi/2016/12/diy-valohimmeli.html
Minä tein toisenkin himmelin ja ajattelin, että voisin koota himmelin hieman toisella tavalla.
Ensin muuten kiersin ohutta rautalankaa ledinvalojen ympärille ja kuinka helppoa olikaan työntää ne akryyliputken sisään. Eivät ledinauhat katkeilleet.
Minä kasasin himmelini niin, että laitoin kaikki putket yhteen pitkään janaan ja vasta lopuksi sidoin nippusiteillä. Muutoin ohje on sama kuin siinä toisessakin.
 Putkiahan oli siis kolmea pituutta:pitkä, keskipitkä ja lyhyt (niistä tuli poikkipuut). Työnsin ledinauhan niin, että ensin laitoin pitkän, sitten kaksi keskipitkää, sitten kaksi pitkää ja kaksi keskipitkää ja sitten kaksi pitkää ja kaksi keskipitkää ja tämän jälkeen sidoin himmelin sekä ylhäältä että alhaalta nippusiteellä. Tämän jälkeen sidoin poikkipuut ja lopuksi vielä pitkä ja ylhäältä kiinni. No kyllä tässäkin kokoamisessa oli isännän apu tarpeen.
Himmelihän on iso, joten tässä mallissa on mahdollista, että katkaisemalla nippusiteet, saa himmelin kasaan ja pienempään tilaan. Sitten vain ensivuonna sidotaan uudelleen nippusiteillä ja himmeli on taas käyttökelpoinen.
Tämän himmelin annoin appivanhemmilleni. Anoppini ei sitä raaskinut ulos viedä, vaan se roikkuu heidän olohuoneen ikkunassaan.



Jouluinen asetelmani on saanut hieman täydennystä.

En ole ehtinyt käymään blogeissannekaan, mutta minulla alkoi loma ja kunhan saan joulusiivoukset tehtyä, niin palaan tarkemmin blogeihinne.
Toivotan Tuulin tervetulleeksi blogiini.

Terkuin Liisa



38 kommenttia:

  1. Oot kyllä mestari tekemään kaikkea ihanaa! Vau!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana porokulho!
    Ja ihana joulu asetelma!
    Mukavaa illan jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kyllä niin ihana tuo poro tuikkukippo. Söpö ja kaunis. Minullakin on tuollainen olkipukki,enkä ole sitä tuunannut. Olen tehnyt sen joskus kauan sitten. Ja tuollaisen valolyhdyn myös tein ja tosiaan isännän apua siinä meilläkin tarvittiin:)

    VastaaPoista
  4. Ihanat askartelut! Hyvää joulua sinulle Liisa!

    VastaaPoista
  5. Kiva tuikkukippo! Piimällä 'maalaminen' on minullekin tuttua. Sillä saa ikkunoihin hienot kuurankukkaset.
    Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Ahkerasti olet touhuillut joulua! Tuo valohimmeli on kyllä nätti. Mukavaa alkavaa jouluviikkoa!

    VastaaPoista
  7. Kaikkea kivaa taas täällä :)
    Minulla on iso ongelma blogini kanssa, en pääse hallintasivuille, blogger ei ole vastannut palautteeseeni eikä kukaan ole osannut neuvoa.Olen tehnyt kaiken minkä osaan ja vähän enemmänkin. Harmittaa kun en voi mitään joulujuttuja laittaa sinne enkä edes hyvää joulua lukijoilleni toivottaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten harmittavaa :) No sinulla on uusi blogi, joten käynpä kirjautumassa.

      Poista
  8. Hieno toi huurreporo purkki. Mulla on kans vanha olkipukki, pitäiskö munkin maalata ne valkoiseksi. Ovat olleet vuosia pois käytöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito Tuija <3 Olkipukista tuli ihan kiva pienellä tuunauksella.

      Poista
  9. Ihania koristeita olet taas tehnyt. Pukki on upea valkoisena. Itse laitoin joskus sinistä nauhaa pukkiin, tosin paljon pienempään, ja siitä tuli heti hauskasti erilainen.

    VastaaPoista
  10. Kauniita ovat kuvasi taas! Tuo himmeli on kyllä hieno! Minulla on pienempi poro - hyvä idea, saattaapi olla, että meillekin muuttaa pian valkea poro:)

    VastaaPoista
  11. No kylläpä on tuunaukset! Hienoja!

    VastaaPoista
  12. Ja mitäs täältä löytyy, no vaikka ja mitä!
    Työkaveri kertoi kokeilleensa tuota piimähuurretta viime jouluna, ja oli tyytyväinen lopputulokseen.
    Mä maalailin joku joulu sitten pari olkipukkia mustaksi... Vähän on synkeät, mutta valkoisella kuistilla erottuvat hyvin. Sanottiin niitä nuuttipukeiksi :) Ja himmeleitä syntyy yhä vain, valoa jouluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Väkertäjä <3 Mustat olkipukitkin ovat varmasti nätit :)

      Poista
  13. Voi miten kekseliäs voitkaan olla! Tuo suolakasvatus on täysin uutta ja piimästä nyt puhumattakaan. Valohimmeli on tosi nätti myös. Sellaisen teen vielä.

    VastaaPoista
  14. Porokulho ja valohimmeli ovat upeita. Hyvää joulunaikaa sinulle ♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Onneli ja kiva kun piipahdit ja jätit kommenttisi <3

      Poista
  15. Piimällä saa ihmeitä aikaan, tuikkukippo on kaunis, samaten himmeli. Ihanaa joulunaikaa sinulle Liisa:)

    VastaaPoista
  16. Ihanaa joulunaikaa, tonttujen enkelten taikaa! Ihania juttuja taas, kiitos jakamisesta,,,,,minäkin löysin jostain ohjeen noille saga-tähdille - oli niin helppo ohje, että sain tehtyä itsellekin niitä monta kappaletta ....

    VastaaPoista
  17. Kävin blogiini laittamassa sinuakin varten Oulun limpun ohjeen:)

    VastaaPoista
  18. Huikean hieno idea tuo piimäkulho ja olkipukki muutti muotoaan tälle vuosituhannelle... :) Ihana tuo jouluasetelma ja huippua että keksit uuden tavan saada ledivalot pujotettua ja että jaat vinkkisi myös meille. :) Rentouttavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista