Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Askarteluja joululahjoiksi ja vähän omaankin käyttöön



Jouluaskarteluja olen pikkuhiljaa tehnyt. Tämän tontun sain valmiiksi ja se matkaa eräälle pikkuiselle. Enempää tonttuja en sitten täksi jouluksi tehnytkään. On näissä aina se oma hommansa.




Kiertelin kirppareita ja löysin nämä laadukkaat ulkolaiset posliiniastiat ja näihin minä päätin valaa kynttilöitä. Sokerikon testasin, että se ei halkea, kun polttaa kynttilää. Ruusuastioihin valetut kynttilät saa eräs henkilö, jonka tiedän tykkäävän ruusuista.



Kun kynttilä on poltettu, voikin tätä kaunista kuppia käyttää kahvikuppina.



Ruusukynttilöitä valoin enemmänkin, mutta niille tulevat aluset ovat vielä hakusessa.





Sytykehiiriähän minä teen ympäri vuoden, kun työkaverit tuovat minulle kananmunankennoja. Nytkin tein näitä ison kopallisen, mutta sen verran "tehdasmaista" näiden vääntäminen jo alkaa olla, että jätin viikset laittamatta. No näitä aina toivotaan.


Sytykehiiristä jää kennoa hukkaan aika tavalla, joten kokeilin tehdä jäämäkennoista massaa. Revin pieniksi paloiksi kennot, kaadoin päälle kuumaa vettä ja annoin liota seuraavaan päivään. Sauvasekottimella möyhensin massan.

 Enimmät vedet puristin pois ja laitoin massan sydänmuotteihin ja muutamaksi päiväksi kuivumaan.
 

 Siinä ne massasydämet ovat keskellä. Lisäksi tein ruusuja ja sytykesipsejä. Sytykesipsithän tehdään dippaamalla steariiniin vanulappuja. Niistä minulla ei ole kokemusta, miten hyvin ne palavat. Nämä kaikki jäävätkin omaan käyttöön.
 
 Kas vain, täällä on tehty kranssejakin. Tämän kasasin jo syksyllä ja kuivatin ja sprayasin punaisella värillä. Tähdet on tehty taikataikinasta ja maalattu.


Tämä kranssi on tehty silkkipaperista. Minähän tein jo yhden, mutta se päätyi omalle seinälle. Tämän jouduin sitten väkertämään.
Tämän kranssin tein serveteistä. Tämä on turkoosi, vaikka näyttääkin kuvassa ihan siniseltä. Eiköhän tämäkin kodin jostakin löydä.



Minun mysteeripahvitötteröni on sitten avattu ja työ aloitettu. Uskon että sieltä valmistuu jotain ihanaa, sellaista, josta olen haaveillut.



Toivotan Jennyn tervetulleeksi blogiini. Ilahduttavaa, että pikkuhiljaa ihmiset ovat löytäneet myös facebook-sivuni, joten sieltäkin kautta on tullut lukijoita.

Mukavaa alkavaa viikkoa toivoo Liisa

32 kommenttia:

  1. Aivan ihania tuotoksia, ihana antaa ja saada itse tehtyjä lahjoja. Mukavaa sunnuntain jatkoa, Liisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Tykkäisin itsekin saada omatekemiä lahjoja, kun tietää, että toinen on nähnyt vaivaa niiden tekemiseen.

      Poista
  2. Mulla menee aina hermot kaikenmaailman sytykeruusujen kanssa. Enpä tullut edes aatelleeksi tuota massajuttua. Kokeiluun taitaa mennä. Onhan lähipiirissä perhe joilla Takkoja on kaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sytykeruusut on aika työteliäitä ja niitä kennojakaan ei tahdo enää olla. Kaikista tulee melkein noita hiirenpäitä. Ne on melko nopeita tehdä.

      Poista
  3. Voi että sinua ahkeraa,olet tehnyt vaikka mitä hienoa. Aivan mahtavan upea tonttu! Kynttäläsikin ovat akuniita kauniissa astioissa. Sytykehiiriä en ole ennen nähnytkään ,ruusuja vain. Sinulla riittää ideoita. Ja sitten kranssit. Olet kyllä aikamoinen kranssimestarikin. Hyvää toisen adventtisunnuntain iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos intsu :) Toivon, että tontun saaja ilahtuu löytäessään sen paketistaan.

      Poista
  4. Kyllä olet ahkeroinut! Eläväisen näköinen tonttu!
    Kivaa illanjatkoa!

    VastaaPoista
  5. Kyllä olet jälleen ollut superahkera ja niin hienoja lopputuloksia 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja :) Näitä olen pikkuhiljaa väsännyt :)

      Poista
  6. Aivan ihana tonttu!
    Ja niin kivat nuo hiiret ja sydämet!
    Ja kranssit on myös hienot.
    Paljon olet taas ehtinyt tekemään.
    Kivaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Olin vuosi sitten tonttukursseilla ja muutaman tontun olen tehnyt. Itsellä ei ole kuin kolme tonttua enää. Kaikki muut ovat saaneet uudet kodit.

      Poista
  7. Voi että, mitä kaikkea hienoa oletkaan taas tehnyt! Aivan ihana tonttu♥
    Nuo sytykehiiret ovat hauskoja, niitä ruusuja olen joskus väsännyt, mutta nykyään ostan kananmunat suoraan kanalasta isoissa kennoissa ja niistä ei oikein saa aikaiseksi niitä ruusuja......
    Mukavaa joulun odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja :) Isot kennot ovat niin kovia, etten ole niistä keksinyt tehdä mitään. Hyvää joulun odotusta myös sinulle.

      Poista
  8. Aivan uskomattoman upean tontun olet tehnyt. Onko mitään mitä et osaisi? Kauniita töitä taas tämä postaus pullollaan.
    Ihania joulunalus askarteluja, sekä tunnelmallista joulun odotusta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunu Vuokko :) Viime vuonna olin tonttukursseilla. Enhän minä ole mikään ammattilainen näissä askarteluissa, vaan ihan harrastelija omaksi ilokseni, Samoin sinne hyvää joulun odotusta. Kohtahan se on jo ovella.

      Poista
  9. Oletpa taas tehtaillut vaikka mitä, kauniita ovat kaikki! Minäkin olen valanut tänä viikonloppuna kynttilöitä, palataan niihin toisaalla. Mukavaa viikkoa, terkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suska :) Kiva nähdä, millaisia kynttilöitä olet tehnyt. Minulla on kynttiläkirja, mutta en ole sieltä mitään erikoista vielä kokeillut. Mukavaa viikkoa sinnekin!!!

      Poista
  10. Oi Liisa, miten hienon tontun olet tehnyt! Sytykeruusuja minäkin olen väkertänyt monena vuonna, mutta nyt on vain iso kassillinen kennoja ja kynttilänjämiä odottamassa parempia aikoja. Sinä olet tosi ahkera, kauniita ovat kranssisi edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku :) Toivon, että tontun saajakin ilahtuu.

      Poista
  11. Ihana tonttu! Nuo kynttiläjutut ovat uskomattoman kauniita ja varmasti niiden saaja on tosi onnellinen. Voi mitä kaikkea ihanaa muutakin olet tehnyt, katselin ja huokailin!

    Mukavaa joulunodotusta Sinulle!

    VastaaPoista
  12. Sinä Liisa olet ennättänytkin tehdä jo jos vaikka mitä kivaa. Suloinen tuo tonttu. Oikein hymy nousi kasvoille, kun kuvaa katsoi. Kauniita kynttilöitäkin on käsissäsi syntynyt. Lämmintä joulumieltä ja iloa askarteluihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani :) Yritin saada tontun kasvoista hieman iloisen ilmeen, ettei saaja pelästy. Teilläkin jouluaskartelut kuumimmillaan.

      Poista
  13. Voi ahkeruuden määrää, kylläpä oletkin ehtinyt tehdä kaikkea kivaa ja kaunista! Mullakin on munakennoja jemmassa, tosin tuskin ehdin tehdä niistä mitään joulukortteihin suunnitelman mukaan - ainakaan täksi jouluksi :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei nämä kaikki nyt niin suuritöisiä ollut, pikkuhiljaa kun tekee, niin saa aikaiseksi.

      Poista
  14. Wautsi mitä askarteluja! Hauskoja nuo hiiret. :)

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hosuli ja kiva kun poikkesit ja jätit kommentin käynnistäsi :)

      Poista
  15. Ihan mielettöman hienoja askarteluja on Liisa siellä taas loihtinut. Ihanaa itsenäisyyspäivää

    VastaaPoista
  16. Todella upeita askartelujuttuja. Hiiretkin näyttävät niin suloisilta.
    Kauniita kynttilöitä, kertakaikkiaan.

    VastaaPoista