Olisi kiva, jos jättäisit myös kommentin käynnistäsi :)

Muistathan, että kuvat ovat minun, etkä kopioi niitä ilman lupaani.

torstai 28. heinäkuuta 2016

DIY Puuhelmistä lampunvarjostin



Siinä se nyt on valmiina helmivalaisimeni


Minä haaveilin jo viime talvena pinkistä helmivalaisimesta ja isäntähän tilasi minulle toista tuhatta puuhelmeä Kiinasta. No ajatus siitä, millaisen haluan, on muhinut ja muhinut mielessä ja jos jonkinlaista lampunraatoa olen kirpparilta kuskannut kotiin. No ei niistä mitään tullut, kun en saanut sitä ideaa, miten sen teen. Ne jäivätkin vain lampunraatojen tuijottelemiseen.




Tämän varjostimen kuskasin kotiini ja sekin jäi odottamaan sitä ideaa. Kaivellessani laatikoita silmiini osui puiset grillitikut ja padam, siitä se idea lähti. Ongelma tässäkin varjostimessa on se, ettei siinä ole välissä niitä tukirautoja. No minä purin koko lampun.


Sain idean liimata grillitikun puuhelmien sisään, jotta sain ne helmijanat tukeviksi. Ensin pujotin kuitenkin rautalangan helmien sisään.

Tässä lampunraatoni raakakokeiluna. Tässä vaiheessa jo ajattelin, että maalaanko sen valkoiseksi vai pinkiksi. Mutta siinä piti olla helmiäistä. No isännän kanssa tarkoitus oli lähteä automaalikauppaan, mistä saa sellaista maalia. Halusin ensin käydä askartelukaupassa ja sieltähän löysin sekä helmiäisvalkoista että helmiäispinkkiä. Maalasin pari helmeä ja isäntä totesi, että kyllä sitä väriä saa meillä olla. Niin päädyin lopultakin siihen pinkkiin.

Maalasin jokaisen helmen erikseen helmiäisakryylivärillä.



Tässä taas kokeilin kasata lamppua. Se oli kuitenkin jotenkin niin hutera, että pyysin isäntää hitsaamaan tukiraudat. Ja taas purettiin.


Siinä siis tukiraudat hitsattuna.


Minulla oli ajatuksena, että liimaan ala- ja yläreunaan huonekaluviilusta reunat. Mutta se ei ollutkaan hyvä idea.


Sitten kokeilimme reunoihin leikata mustaa muoviletkua ja se näyttikin toimivan. Ei kun purkamaan lamppu ja isäntä taas lyhentämään tukirautoja. Purin kaikki tekemäni "helminauhat" ja liimasin ne uudelleen grillitikkuihin, sillä pelkäsin, että rautalanka katkeaa, koska olin niin monta kertaa niillä sitä kasannut.



No laittamaan sitä letkua reunoihin. Tarkoitus oli maalata se sitten pinkiksi. No siitä ei tullut mitään, sillä letku alkoi irvistelemään. Niinpä irrotin koko reunuksen.




Loppujen lopuksi marssin siis kangaskauppaan ja ostin pinkkiä vinokaitaletta ja tein siitä reunuksen. Liimasin ohuen huonekaluviilun toiseen puoliskoon ja ompelin vinokaitaleen  käsin kiinni.


Siinä jo valotkin asennettuna.


Täytyypä todeta, että kyllä luomistyö on rankkaa. Kaikki ei todellakaan mennyt niin kuin Strömsöössä, mutta periksi en suostunut antamaan. Halusin sen helmivalaisimen ja  lopputulokseen olen suht koht tyytyväinen. Isäntä kyllä totesi, että toivottavasti sulla ei muhi mitään uutta ideaa päässäsi, mihin hänen apuaan tarvitset. No en uskaltanut paljastaa, että on pari uutta juttua :)

Toivotan uudet lukijat tervetulleeksi blogiini. Ja hei muistahan, että vielä arvontaan voi osallistua.

Lomani on loppumassa ja ensiviikolla alkaa taas aherrus työn parissa.

                                       Terkuin Liisa

60 kommenttia:

  1. Ompa upea lopputulos!! Aivan mahtava periksiantamaton asenne! Mä voisin testata mustaa :)

    VastaaPoista
  2. Muistatko mistä tilasitte helmet ja paljon maksoi? Kiva lamppu kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Isäntä tilasi ebayn kautta 8seasondisplay -nimisestä verkkokaupasta. 1050 helmeä, joiden halkaisija 2.5 cm maksoi postikuluineen 94 euroa. Helmiähän tähän meni vain noin kolmasosa.

      Poista
  3. Siitä tuli hieno!
    Ja sopii niin hyvin tuohon keittiön pöydän päälle!
    Olet sinä vaan niin näppärä käsistäsi!😀❤️
    Mukavaa illan jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Oi, niin hieno! Ja ihana tuo taulukin taustalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nappikujan Anni :) Taulun olen tehnyt suodatinpussiruusuista ja niissä on ledit takana.

      Poista
  5. Olet kyllä oikea ideasampo! Lopputulos on jälleen upea.

    VastaaPoista
  6. Tosi kaunis lamppu. Ja mahtavasti pitkää pinnaa sinulla tehdä se. Mutta niinhän sitä sanotaan että vaikeuksien kautta voittoon. Ja mahtava voitto tulikin!

    VastaaPoista
  7. Kiva valaisin. Hyvä ettet luovuttanut.
    Hih, miehesi pääsee taas ahertamaan :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :) No ei se mies innoissaan ole, vaikka mitään isoa apua en nyt tarvitsekaan.

      Poista
  8. Välillä pitää kompuroida, että syntyy täydellinen ja kaunis lopputulos. Kyllä tämä lamppu on kaiken sen vaivan arvoinen. Kaunis ja pirteä. Itsellä ei olisi pinna kestänyt, mutta onneksi et antanut periksi. Tätä postausta olen jo odotellut. Muistan, kuinka kerroit hankkineesi keväällä nuo helmet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani :) Joku muu homma, niin kapine olisi lentänyt roskiin, mutta niin kova halu oli saada tuo valaisin, että sellainen ei tullut kertaakaan mieleeni.

      Poista
  9. Kylläpä tuli kaikkien vaikeuksien jälkeen todella hieno. Ihailen tuollaista asennetta, kun jotain on päättänyt niin ei ole esteitä, korkeintaan hidasteita sen toteuttamiseen :)Iso peukku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja :) Joskus mennään pidemmän kaavan mukaan, kun mikään ei tunnut toimivan.

      Poista
  10. Lopputulos on ihastuttava. Olet niin kekseliäs ja viitteliäs, kun aina jaksat näperrellä ja mukavaa, että miehesikin osallistuu myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirum :) Mies kyllä osallistuu, kun tarvitsen apua ja neuvoa jonkun laitteen käyttämiseen. Muutoin ei juurikaan puutu tekemisiini.

      Poista
  11. Wohow! Onpa kiva lopputulos, ja antoisa prosessi. Itse olen metsästänyt (epätoivoisesti) semmoista 80-lukulaista puuhelmistä tehtyä auton penkinsuojaa vähän samanlaisella käyttötarkoituksella. Ei niitä penkinsuojia sitten tule vastaan kun hakee, mihin lienevät kaikki hävinneet. Taitaa lähteä helmitilaus Kiinaan täältäkin osoitteesta, niin houkuttava on sinun lamppusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vintagentti :) Mullakin pussillinen niitä penkinsuojan helmiä odottanut jo varmaan vuoden sitä jotain inspiraatiota.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  12. Hieno tuli, kannatti uurastaa. P.s. Vuorenkilvet nuupottaa hellettä, mutta kyllä ne siitä vielä virkoavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari :) Kyllä ne vuorenkilvet siitä lähtee kasvamaan :)

      Poista
  13. Kyllä on upea lopputulos, kaunis lamppu kauniissa ympäristössä♥

    VastaaPoista
  14. Hieno lopputulos valtaisan urakan jälkeen, hyvä sä!

    VastaaPoista
  15. Hieno! Varmasti kaiken vaivan arvoinen! :)

    VastaaPoista
  16. Voi miten ihana, aivan mahtava! Kyllä olet taitava, mulla ei kärsivällisyys olis moiseen riittänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu :) Kyllä sitä kärsivällisyyttä kummasti löytyy, kun innostuu/rakastuu johonkin juttuun.

      Poista
  17. Aivan ihana, helmiäispinkki!! Juu-u, tunnistan kyllä luomisen tuskan, sitä se välillä on ja täytyy kyllä sanoa, että sinnikäs olet. Useampi idea on kyllä täällä päässä haudattu vastoinkäymisten jälkeen... Jotenkin tutulta kuulostavat myös nuo miehen kommentit... :) Toivottavasti loma oli rentouttava ja töihinpaluu sujuu mukavasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Asiat ei aina todellakaan mene niin stömsöössä, kun ei tiedä, miten tekee. Sitten vain jotenkin joskus loksahtaa paikalleen. Loman paluu on ollut vähän takkuinen, mutta ensi viikolla jo menee rutiinilla.

      Poista
  18. Ompa kiva! Hienoa että se onnistui.

    VastaaPoista
  19. Voi miten hieno! Mullakin jotenkin nuo puuhelmet niin kiehtoo ne on jotenkin niin kauniita. Mistä ne helmet tilasitte? Ihanaa alkavaa viikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Ebayn kautta 8seasondisplay -nimisestä verkkokaupasta. Siellä on monenlaisia helmiä.

      Poista
  20. Löysin blogisi ja juuri lamppuideoita metsästä. Mahtavan taitava olet ja ihana blogi

    VastaaPoista
  21. Jaaha, siellä on uusi kaijaaarikka :) Ihan hengästytti kun luin tarinaa, et kyllä ihan heti luovuta :D
    Kaunis on lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, taasko sinä minulle uuden "nimen" keksit. Tarinahan on se, että joskus kaikki menee pieleen. Sitten vain loksahtaa paikalleen. Kiitos :)

      Poista
  22. Upea valaisin! Haastavinta on aina tuon idean kehittely; itsellä on ollut myös ruokailutilan uuden varjostimen kehittely menossa jo vuoden, mutta riittävän hyvää ideaa ei ole vielä tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :) Näinhän se on, että silmissäsi näet, mitä haluat, mutta sitten kun pitäisi alkaa tekemään, niin se onkin jo toinen juttu. Toivottavasti saat idean jostakin oman lamppusi tekoon.

      Poista
  23. Miten hieno! Tuollaisen haluaisin tehdä. (jos osaan).

    VastaaPoista
  24. Kyllä oletkin upean valaisimen saanut aikaiseksi ja mikä periksi ei anneta asenne! Mulla on komerossa odottanut jo kohta kaksi vuotta paperinarut, kukkasien teko härpäke ja vähän samanlainen varjostin kuin tuo sinun, et teen paperinarukukkia siihen varjostimeen...olen antanut periksi jo ajat sitten ;D tai jospa minä saisin nyt inspiraation...tiedä häntä :-)

    VastaaPoista
  25. Heippa aivan ihana lamppu.. ja uniikki ainakin hetken;) aivan mieletömän kiva blogi sinulla on ihana lukea tekemisiäsi ja katsella kuviasi.. eikun lisää vain kerrottavaa tänne kyllä lukijoita varmasti piisaa:) Kivaa loppulomaa sinulle t.Jaana niin ja oliko vielä arvonta meneillään osallistun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana :) osallistua voi vielä arvontaan. Katsoppa arvonnan säännöt :) siis 1 arpa tykkäämällä fb-sivuista ja jättämällä kommentin sinne arvonta-postaukseen, 2 arpaa olemalla tai kirjautumalla lukijaksi ja 3 arpaa olemalla kirjautunut lukija tai kirjautumalla lukijaksi sekä tykkäämällä fb- sivuista ja jättämällä sinne arvonta-kohtaan kommentin.

      Poista
  26. 1020 helmeä pujottaneena tiedän tunteen kun homma on valmis :D huh huh! Kaunis tuli tästä.

    VastaaPoista